Het gras bij de buren…

‘Is altijd groener’,  is het antwoord vanuit het spreekwoord dat je mogelijk wel kent. In dit spreekwoord kom de ‘vergelijker’ , één van je innerlijke critici, aan het woord. We kennen ‘hem/haar’ allemaal op zijn tijd. 

Het zijn namelijk gedachten die door je hoofd gaan. Zoals: ‘Zij hebben wel 2 auto’s voor de deur!’, ‘Hij krijgt de bal veel vaker toegespeeld!’, ‘Bij haar staat dat rokje veel leuker!’.  Het doen van een vergelijking met iets dat een ander wel of niet bezit of wat de ander bijvoorbeeld wel kan heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de loop van je leven. Toch is het belangrijk jezelf de vraag te stellen: ‘Brengt of kost de vergelijker je vandaag de dag wat?

Herken je vergelijker!

Jij kan de vergelijker zélf herkennen! Je ‘vergelijker’ zijn namelijk je eigen gedachten!

Belangrijk is om je ‘vergelijker’ te herkennen en te onderzoeken wat hij nu eigenlijk écht wil en waarin hij denkt je te ondersteunen. 

  • Turf in je dagelijkse leven eens hoe vaak je merkt dat je jezelf (innerlijk, uiterlijk of t.a.v. je gedrag) vergelijkt met een ander?
  • Ga niet het gevecht aan met je vergelijker! Hoe meer je vecht, hoe meer de focus op datgene ligt waar je juist vanaf wilt, namelijk je criticus.

Onderzoek wat je vergelijker nu precies aan het vergelijken is en bedenk je dan eens of deze vergelijking je op dat moment wat kost of oplever! En weet 

“Dat wat je aandacht geeft groeit!”

Ik ben benieuwd wat je voor jezelf te weten komt én waar jij jouw aandacht de komende week naar uit laat gaan! 

Zelfvertrouwen vergroten, meer energie overhouden en jouw eigen leven leiden? Dan is de Academy Own Your Life zeker een aanrader! 

Scroll naar boven