De Tassendragers check bij stress

Ik houd van tassen. Mooie tassen. En wat ik daarbij vaak merk ik is dat deze tassen vaak vol met spullen zitten, maar veelal spullen die ik nauwelijks of niet nodig heb. Dat heeft er bij mij toe geleid dat – ondanks dat ik dus wel een tassen liefhebster ben – ik toch regelmatiger op stap ga met geen grote buideltas maar een klein tasje en soms zelfs geen een. En weet je dat dit heerlijk is… minder hoeven dragen!

Heb jij jezelf in de afgelopen periode ook weleens afgevraagd wat jij allemaal (mee)draagt?

Mijn advies is om jezelf deze vraag met enige regelmaat te vragen. En dan heb ik het niet alleen over het letterlijk dragen van spullen. Maar ook figuurlijk.

Overigens is het zeker interessant om – net als mij- eens te onderzoeken wat je letterlijk bij je draagt. Zo kan jij voor jezelf eens kijken wat mee draagt naar je werk, naar je klant voor een gesprek of thuis voor je partner of kinderen. En daarbij jezelf de vraag stellen op de terugweg… wat had ik nu écht hiervan nodig of was ík degene die dit ‘moest’ dragen?

Naast dit praktische onderzoek is het minstens zo interessant om te onderzoeken wat je ook figuurlijk (mee)draagt. Daarbij kan je denken aan bepaalde taken, bepaalde leefregels en bepaalde (belemmerende) overtuigingen.

Hier achter komen kan je doen door jezelf eens heel bewust de volgende vragen te stellen:

  • Wat draag ik?
  • Is het van mijzelf en helpt het mij of kost het mij nu (nog) wat?
  • Wil je het (nog) wel dragen?

En misschien kom je dan vervolgens ook wel tot de conclusie dat hetgeen je draagt helemaal niet óf maar deels van jou is, maar dat je het geheel op je ‘schouders’ wat de nodige stressklachten tot gevolg geeft.

Ik daag je uit om de komende periode jezelf deze vraag met regelmaat te stellen en te kijken of je door dit bewust te zijn er zelf al verandering in kan aanbrengen. Merk je nu dat het voor jou lastig om dit te veranderen, omdat je merkt dat je het lastig vind om voor jezelf te kiezen. Je van jezelf weet dat je een pleaser bent of het perfect wilt doen, maar merkt dat het je teveel energie kost, stress oplevert én je zelfvertrouwen niet ten goede komt.

Dan is de OWN YOUR LIFE Academy een heel mooie laag-drempelig maar wel intensief traject om zelfstandig aan de slag te gaan. Fijn vanuit eigen omgeving, in eigen tijd én wanneer jij wel behoefte hebt aan nog wat extra hulp dan begeleid ik je graag via chat/mail.

Mocht je liever offline samen aan de slag gaan om aan je persoonlijk leiderschap te werken. Dat kan uiteraard ook kijk dan op www.sensusmeus.nl

Wie weet spreken of zien we elkaar binnenkort!

 

Scroll naar boven